Pentagrama d.o.o.




Pentagrama d.o.o.
Tomačevska cesta 46
1000 Ljubljana
Telefon:01 256 15 31
Fax:01 256 15 33
E-pošta:ask@pentagrama.si
SFURAJ SVOJO IDEJO ZA NOV AVTO
Nagradni natečaj v katerem lahko postanete lastnik avtomobila Škoda Citigo.
Trajanje: 1. 9. 2013 - 30. 11. 2013
Pravila | Rezultati
 
Nazaj
 
Pravila:
Nagradni natečaj 'SFURAJ SVOJO IDEJO ZA NOV AVTO'
Pravila in pogoji


1. Podatki o organizatorju nagradnega natečaja
Ta pravila določajo način izvedbe nagradnega natečaja 'Sfuraj svojo idejo za nov avto' (v nadaljevanju nagradni natečaj), ki ga za naročnika VZAJEMNA d.z.v, Vošnjakova ulica 2, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju naročnik), organizira PENTAGRAMA d.o.o., Tomačevska cesta 46, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju organizator).

2. Čas trajanja nagradnega natečaja
Nagradni natečaj poteka od 01. 09. 2013 do vključno 30. 11. 2013 in je objavljen na uradni Facebook strani Ni statusa? Ni panike!, na spletnih straneh organizatorja in naročnika, oglašuje pa se tudi na drugih spletnih straneh.

3. Nagrade
Nagradni natečaj ima nagradni sklad, in sicer:
- 2 avtomobila Škoda Citigo.

4. Način sodelovanja
V nagradnem natečaju lahko sodelujejo osebe, starejše od 15 let, s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki izpolnjujejo v teh pogojih navedene pogoje sodelovanja. Fizične osebe, ki so mlajše od 18 let, lahko v nagradnem natečaju sodelujejo le ob predhodnem pisnem soglasju staršev oziroma zakonitih zastopnikov. Če soglasja ne predložijo, ima organizator pravico, da jih brez kakršnih koli obveznosti izloči iz natečaja.

V nagradnem natečaju ne smejo sodelovati zaposleni v družbi Vzajemna d.v.z. in PENTAGRAMA d.o.o..

4.1 Sodelujoči v nagradnem natečaju sodelujejo na več načinov, in sicer:
4.1.1 Preko naročnikove Facebook strani https://www.facebook.com/ni.statusa.ni.panike (od 01. 09. 2013 do vključno 30. 11. 2013):
Posameznik v nagradnem natečaju sodeluje tako, da svojo posneto in/ali obdelano fotografijo v povezavi z akcijo Vzajemna Mladi 2013 (Respect mladim), objavi v galeriji na Facebook strani Ni statusa? Ni panike! ter tako sodeluje v natečaju. V galeriji vseh fotografij lahko sodelujoči glasuje oziroma všečka svojo ali fotografije drugih avtorjev. Posameznik lahko glasuje za več fotografij, vendar lahko posamezni fotografiji podeli le en (1) glas.

4.1.2 Preko spletne strani www.m-vzajemna.si (od 01. 09. 2013 do vključno 30. 11. 2013): Posameznik v nagradnem natečaju sodeluje tako, da na spletni strani www.m-vzajemna.si poišče silhueto avtomobila, jo prenese na svoj računalnik in jo poljubno obdela (npr. pobarva, poriše, nanj napiše rimo, grafit ali pesem ipd.) ter končni izdelek objavi v galeriji na naročnikovi Facebook strani Ni statusa? Ni panike! ter tako sodeluje v natečaju. Posameznik lahko v galeriji vseh fotografij glasuje oziroma všečka svojo ali fotografije drugih avtorjev, pri čemer lahko glasuje za več fotografij, vendar pa lahko posamezni fotografiji podeli le en (1) glas.

4.1.3 Preko klasične pošte (od 01. 09. 2013 do vključno 30. 11. 2013):
Posameznik v nagradnem natečaju sodeluje tako, da na letaku »Sfuraj svojo idejo za nov avto«, ki je dostopen v poslovnih enotah naročnika in na drugih dogodkih naročnika, poišče silhueto avtomobila in jo poljubno obdela (npr. pobarva, poriše, nanj napiše rimo, grafit ali pesem ipd.) ter končni izdelek pošlje na naslov: Vzajemna, d.v.z., Vošnjakova ulica 2, Ljubljana, s pripisom: »Respect mladim«. Prejeti izdelki bodo objavljeni v galeriji na naročnikovi Facebook strani Ni statusa? Ni panike!. Posameznik lahko v galeriji vseh fotografij glasuje oziroma všečka svojo ali fotografije drugih avtorjev, pri čemer lahko glasuje za več fotografij, vendar pa lahko posamezni fotografiji podeli le en (1) glas.

5 Izbor zmagovalcev
5.1 Zmagovalca nagradnega natečaja bosta avtorja tistih izvirnih prispevkov, ki sta v nagradnem natečaju sodelovala na način, opisan v teh pogojih, ter bosta prejela najboljšo skupno oceno. Način izbora zmagovalcev je sestavljen iz števila klikov »všeč mi je« na Facebook strani »Ni statusa? Ni panike!«, s strani obiskovalcev te strani, kar predstavlja 30% celotne ocene, preostalih 70% ocene pa predstavljajo glasovi strokovne žirije.

5.2 Strokovna žirija bo ob zaključku natečaja, 16.12.2013, v prostorih Vzajemne, Vošnjakova ulica 2, 1000 Ljubljana izbrala dva (2) zmagovalca, ki bosta prejela avtomobil Škoda Citigo, zmagovalna izvirna prispevka pa bosta predstavljena tudi v različnih komunikacijskih orodjih naročnika.

5.3 Kritriji strokovne žirije pri izboru zmagovalnih izvirnih prispevkov:
o kriterij skladnosti predloga z razpisano temo,
o sporočilnost,
o estetska vrednost predloga
o tehnična dovršenost predloga in
o inovativnost ter izvirnost.

5.2 Strokovna žirija bo sestavljena iz treh (3) članov, in sicer: predstavnik naročnika, predstavnik organizatorja in Rok Terkaj – ambasador projekta.

5.3 Rezultati žrebanja in odločitev strokovne žirije so dokončni. Denarno izplačilo nagrade ni mogoče, nagrada ni prenosljiva na tretjo osebo, prav tako ni možna zamenjava nagrad. Če se ugotovi, da nagrajenec ni izpolnjeval pogojev za sodelovanje v natečaju in/ali da je kršil te pogoje, izgubi pravico do nagrade. V razmerju do takega nagrajenca organizator postane prost vseh obveznosti, v organizatorjevi lastni presoji pa je, da se odloči ali bo nagrado podelil komu drugemu ali ne. Sodelujoči v natečaju se odpoveduje kakršnimkoli zahtevkom do organizatorja, povezanih s sodelovanjem v natečaju in koriščenjem nagrade (npr. stroškov prevzema nagrade).



6 Plačilo davkov
Organizator bo za nagrade odvedel akontacijo dohodnine v skladu z veljavnimi predpisi. Morebitna doplačila dohodnine v skladu z letno dohodninsko odločbo gredo v breme nagrajenca oziroma njegovega starša ali zakonitega zastopnika, če je nagrajenec mlajši od 18 let.

7 Obveščanje nagrajencev
S sodelovanjem v nagradnem natečaju se sodelujoči vnaprej strinjajo in soglašajo z uporabo in objavo imena, ki so ga vpisali ob sodelovanju v nagradnem natečaju na naročnikovi Facebook strani ali letaku »Sfuraj svojo idejo za nov avto«.. Nagrajenci bodo o prejemu in načinu prevzema nagrade obveščeni preko elektronske pošte.

8 Prenos avtorskih pravic in dovoljenje za objavo
8.1 S prispevanjem fotografije sodelujoči potrjuje in izjavlja, da je avtor in imetnik avtorskih pravic oddane fotografije ter da objava oziroma uporaba fotografije v skladu s temi pogoji, ne posega v pravice nobenih tretjih oseb. Če organizator ugotovi ali upravičeno domneva, da sodelujoči ni imetnik avtorskih pravic, lahko brez posebnega opozorila fotografijo izbriše, posameznika, ki jo je prispeval, pa izključi iz sodelovanja v natečaju.

8.2 Sodelujoči prenaša na naročnika natečaja vse materialne avtorske pravice in druge pravice avtorja, ki se nanašajo na prispevek sodelujočega v nagradnem natečaju, to je na oblikovanje in objavo fotografije. Posameznik prenese te pravice na naročnika natečaja brez kakršnih koli omejitev, in sicer izključno, za ves čas pravno veljavnega trajanja takšnih pravic in za vse države in teritorije. Naročnik natečaja lahko uporablja in reproducira vse izdelke za javne objave, promocijske in oglaševalske namene in druge objave, v vseh oblikah tiskanih in elektronskih medijev ter na internetu.

8.3 Sodelujoči se izrecno strinja, da lahko organizator uporabi njegovo fotografijo z imenom in priimkom, ki ga navede ob sodelovanju v nagradnem natečaju, za izdelavo video materiala ali/in za opremo spletne strani.

9 Varstvo osebnih podatkov
9.1 Vsi osebni podatki o sodelujočih v tej nagradnem natečaju bodo varovani v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

9.2 Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Če posameznik svojih podatkov, ki so opredeljeni kot obvezni za izvedbo tega natečaja, ne želi posredovati organizatorju oziroma naročniku, v nagradnem natečaju ne bo mogel sodelovati.

9.3 S sodelovanjem v natečaju sodelujoči dovoljuje, da organizator in naročnik nagradnega natečaja vse pridobljene podatke o sodelujočem (ime in priimek, slika profila, e-naslov, naslov) obdelujeta za namene izvedbe natečaja ter za namene obveščanja, za kar sodelujoči organizatorju in naročniku nagradnega natečaja dovoljuje uporabo različnih komunikacijskih kanalov kot npr. osebna pošta, elektronska pošta in drugo. Organizator nagradnega natečaja lahko osebne podatke o sodelujočem za lastne potrebe obdeluje le do zaključka nagradnega natečaja. Organizator nagradnega natečaja osebne podatke o sodelujočih ne bo uporabljal za morebitne svoje druge trženjske aktivnosti.

9.4 Sodelujoči v nagradnem natečaju izrecno soglaša, da lahko naročnik nagradnega natečaja osebne podatke, ki jih sodelujoči posreduje v okviru sodelovanja v nagradnem natečaju (ime, priimek, e-naslov, naslov), uporabi tudi za namene neposrednega trženja oziroma za svoje druge trženjske aktivnosti (obveščanje o produktih, storitvah, nagradnih igrah in drugih promocijskih aktivnostih naročnika).

9.5 Sodelujoči v nagradnem natečaju ali njegov zakoniti zastopnik lahko kadarkoli pisno ali po telefonu zahteva, da naročnik nagradnega natečaja v 15. dneh po prejemu zahteve trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter da ga o tem v nadaljnjih 5. dneh ustrezno obvesti. Preklic v pisni obliki se lahko posreduje osebno (lahko se ga odda v vseh poslovalnicah Vzajemne), po pošti (Vzajemna, d.v.z., Vošnjakova 2, 1000 Ljubljana), na elektronski naslov info@vzajemna.si ali preko brezplačne telefonske številke 080 20 60.

10 Ostale določbe
10.1 S sodelovanjem v nagradnem natečaju sodelujoči potrdi, da je seznanjen s pravili nagradnega natečaja, jih sprejema in se z njimi strinja. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

10.2 Sodelujoči je dolžan ravnati tudi v skladu s pogoji in pravili Facebook strani ter z vključitvijo v natečaj potrjuje, da se z njimi strinja. Sodelujoči sodeluje v natečaju kot uporabnik in/ali obiskovalec na lastno odgovornost. Organizator in naročnik natečaja ne odgovarjata za ustrezno spoštovanje Facebook pogojev in pravil s strani sodelujočih, niti za kakršnekoli posledice, nastale kot rezultat objave prispevkov na spletnih straneh, navedenih v 4. točki teh pogojev. Prav tako organizator in naročnik natečaja ne prevzemata nobene odgovornosti za kakršnekoli nezaželene posledice, ki bi jih sodelujoči in/ali kdor koli tretji utrpel kot posledico sodelovanja v nagradnem natečaju.

10.3 Organizator in naročnik nagradnega natečaja ne prevzemata odgovornosti za nedelovanje spletnih strani.

10.3 Sodelujoči lahko kadar koli v času trajanja natečaja (do 30. 10. 2013) zahteva preklic sodelovanja v natečaju. Preklic sodelujoči izvede tako, da pošlje odjavno e-pošto s pripisom 'ODJAVA VZAJEMNA – RESPECT MLADIM' na marketing@vzajemna.si.

10.4 Organizator ima pravico, da posameznega sodelujočega izloči iz natečaja, če za to obstajajo utemeljeni razlogi (npr. kršitev navedenih pogojev, povzročitev nezaželenih posledic tretjim osebam, neprimernost fotografije ipd.).

10.5 Če se nagradni natečaj predčasno prekine iz razlogov, ki niso na strani organizatorja, si le-ta pridržuje pravico podeliti nagrade med sodelujočimi, ki so v natečaju sodelovali do trenutka njegove prekinitve. V tem primeru organizator nagrade podeli z žrebom.

10.6 Vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator natečaja. Če so pritožbe utemeljene, se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil sodelujočega.

10.7 Morebitne spore iz naslova izvedbe natečaja rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

10.8 Pogoji nagradnega natečaja so objavljeni na spletnih straneh www.m-vzajemna.si, in PENTAGRAMA d.o.o.. Organizator si pridržuje pravico do dopolnitve in spremembe teh pogojev, če to zahtevajo razlogi tehnične, komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Spremenjeni pogoji bodo objavljeni na spletni strani www.m-vzajemna.si in na Facebook strani Ni statusa? Ni panike! Za dodatne informacije pa lahko zainteresirana oseba tudi piše na naslov marketing@vzajemna.si, s pripisom 'VZAJEMNA – RESPECT MLADIM'.

10.9 Za dodatne informacije v povezavi z nagradnim natečajem »Sfuraj idejo za nov avto« smo vam na voljo na brezplačni telefonski številki 080 20 60 ali elektronskem naslovu info@vzajemna.si.


V Ljubljani, dne 01.08.2013
na vrh


 
Rezultati:
Iz celotne količine 213 prispelih predlogov je bilo v spletnem glasovanju všečkanih 72 predlogov.
Prvi kriterij, število všečkov, predstavlja 30% končne ocene, oziroma največ 30 točk.
Drugi kriterij prinese 70% končne ocene, oziroma največ 70 točk, sestavljen pa je iz naslednjih podkriterijev:

1. kriterij skladnosti predloga z razpisano temo; od 0-10 točk
2. sporočilnost; od 0-10 točk
3. estetska vrednost predloga; od 0-10 točk
4. tehnična dovršenost predloga; od 0-10 točk
5. inovativnost ter izvirnost; od 0-30 točk
na vrh


 
Nagrajenci:
Skupno 2 nagrajenca

Nagrada: Škoda CITIGO
1.ČEHDAVID77 točk
2.MALOVRHROK71 točk
na vrh


 
Nazaj